A Renko Basic Expert Advisor

Az exotikus, ősi japán módszer automata változata

Működési elv
Az Expert Advisor
Adatok
Támogatás
Vásárlás

Működési elv

A Renko stratégia egy ősi japán metodológián alapul, amely egy időfüggetlenségre építő trendkereskedő rendszer.
Joggal merül fel a kérdés hogy normál kereskedés során miért húzzuk rá önkényesen a chart-ra a 15 perces idősíkot vagy akár a 4 órást. Miért lennének relevánsabbak az egyes időpontok, mint a többi? Miért fontosabb a záróár, mint az előtte eltelt idő?

Ha a piac hullámait figyeljük, akkor azok időtől független flow alapú mozgások, amelyeknek nem az időbelisége, hanem a mértéke a fontos.

A stratégia egy különleges chartra épít,  a Renko chartra. A rendszerben adott méretű brickeket (téglákat) használunk a mozgások illusztrálására. Miért?
A brick- alapú charton sokkal egyszerűbben megállapíthatóak a trendek, támaszok, ellenállások és relevánsabb szinteket láthatunk, mivel időfüggetlen.
Fontos, hogy ezek a „téglák” azonos méretűek.

Egy Expert Advisor segítségével az előzetesen megállapított méretű brickeket elkészítjük, majd létrehozzuk az egyedi Renko chartunkat.

Természetesen a stratégia leírásban javaslunk méreteket, devizapárokat, de egyedi igények alapján is érdemes létrehozni különböző grafikonokat.

Az alapstratégia egy cikk-cakk mozgásra épül ezen felül egészen különleges beállításokat tárunk fel, mely egyedi a jelenlegi forex piacon.

A Renko Basic Expert Advisor

Egy normál Renko chart így nézne ki:

Screenshot Renko

A mi expertünket, egy 5 perces chartra kell helyezni és az oszlop módot használni. Erre a normál chartra rajzolja rá a brick-keket (téglákat).

Kissé szokatlan a látvány de hamar rááll a szemünk.

Adatok

A mozgékony, trendelő párokkal kiemelkedő eredményeket lehet elérni. Több set fájlt is adunk a robot mellé.

A következő példa backteszt a Dukascopy tick adataival a XAUUSD páron készült. Vigye az egeret a számozott megjegyzésekhez.

Extrem módusz (All in)

Létezik benne egy u.n. “All in” beállítás. Ez minden új brickre újra rányit és extrém eredményt produkál. Vigye az egeret a számozott megjegyzésekhez.
Veszélyes módszer

Ez a módusz veszélyes. Ha egy visszaesés mindjárt a trédelés elején megtörténik, óriási veszteséget okozhat. További nehézséget jelenthet, hogy a vége felé már 1000 Lotokkal kellene bekötni, ami a brókernél nem lehetséges, általában 30-50 Lotnál nagyobb pozíció nem lehetséges.

Azon kívül, a brókerek nagyon nem szeretnek ekkora összeget kifizetni. Fennáll a veszély, hogy valamilyen mondvacsinált indokkal nem fizetik ki a nyereséget.

Vásárlás

A csomag tartalma:

  1. Az Expert Advisor
  2. A robot kezelési utasítása PDF-ben
  3. .set konfigurációs fájlok
  4. Renko Alert indikátor

A stratégia és Expert Advisor ára 199 EUR

Fizetni lehet: Bank átutalás, PayPal, Skrill, Western Union

Upgrade a régi verzóról 89 EUR – Kattints ide!

Kérdése van? Tegye fel!

Ha segítségre van szüksége

Állunk rendelkezésére

Vásárlás előtti kérdések

Ha valamit nem teljesen ért, vagy további kérdése van, írjon nekünk az alábbi formulárban!

Vásárlás után

A kereskedési környezet beállításánál, vagy felmerülő problémáknál szivesen segítünk.

Technikai probléma?

Programozónk szívesen segít, ha valami felmerülne. írjon erre a címre:

support@varkuti.eu

Jogi figyelmeztetés

A robotos kereskedés messze nem jelenti azt, hogy az ember minden beavatkozás nélkül az Expert Advisorra hagyatkozhat. Nyilván való illúzió azt hinni, hogy az ember vesz egy robotot, s ez megoldja jövőbeni financiális problémáit. A piac állandóan változik, ha egy robot negatív fázisa 1-2 hónapja tart, akor újra át kell gondolni használatát, esetleg újra lehet optimalizálni. Mindenképpen figyelembe kell venni a fundamentális eseményeket, ezek körül ajánlatos a robotokat kikapcsolni. Trendkövető stratégiákat oldalazás esetén szintén ki kell kapcsolni.

Összefoglalva: Ha a piac állapota nem alkalmas a stratégia trédelésére, ha ideiglenesen is, de el kell tekinteni a robot használatától.