Első fázis

Haladás 15%

Alapötlet definiálása

Alapötlet, irány, piacralépés, stop helye

Mi az alapötlet? Mi az a körülmény ami után az következik be amit várunk? Ez által már bizonyára meghatároztuk az irányt is. Most definiáljuk hol és mikor lépünk a piacra. Mindek kell bekövetkezni ahhoz, hogy pozíciót nyissunk? (Csak úgy, hogy “felfelé megy a piac, akkor gyorsan longra megyek” az érvénytelen. Objektív körül kell írni mikor nyitok trédet. A következő a stop megadása. A “chartból származóan” állapítsuk meg hova tesszük a stoppot. (Csak hasraütésszerűen: “legyen 50 píp”, az nem érvényes. Ennek is, mint minden elemnek a chartból kell származnia.

Most jön az első fázis neheze:

Nézze vissza chartot 3 páron, megnézni, bejelölni, hogy milyen a találati érték?

Milyen ezeknek az aránya?

(Csak emmi pánik a százalékos nyereség számolás később jön.)

A legfontosabb: ha határeset van NE CSALJUNK, magunk ellen dolgoznánk, ezt senki sem fogja ellenőrizni – a cél egy objektív értékítélet. Arra gondolok, ha éppen a célár előtt fordultunk vissza, vagy a stoppot csak pár ponttal lépné át. Úgy kell gondokodni mint a robot, ami nem zárja be a trédet mert pár pont előtt megfordul, vagy hasonlóan cselekedni a stopp esetében.

[supsystic-tables id=25]

[supsystic-tables id=24]

Második fázis

Haladás 15%
Haladás 50%

Exit stratégia – a trade zárása, profit realizálás

  1. Fix TP? – minek alapján?
  2. Nyitott TP – minek kell történnie ahhoz, hogy bezárjam a trédet?

Miért van ott a TP ahová teszem? az olyasmi, hogy “legyen a stoptávolság duplája, vagy legyen 60 píp távolságra –  az inkább kívánság, amiről a piac nem tud, tehát nem is tudja teljesíteni. Ennek is, mint minden elemnek a chartból kell származnia. Pl. az utolsó erősebb szint…

Mi az a körülmény ami után bezárjuk a tréder? Minek kell bekövetkezni ahhoz, hogy bezárjuk a pozíciót? (Csak úgy, hogy 100$ az már nekem elég) –  az érvénytelen. Objektív körül kell írni mikor zárom a trédet. Ennek is, mint minden elemnek a chartból kell származnia. PL. a Fibo féle célmeghatározás.

[supsystic-tables id=26]

Fix TP – El kell döntenünk melyik módszer a jobb

  1. Nézzük meg minden nyertes trédnél mennyi potenciál van benne. Úgy értem, HA benne tudnánk lenne a nyitási ponttól, milyen messze tudnánk optimális esetben menni?
  2. Nézzük meg nem e egy ilyen ellenállás/támasz lett volna a jó célár
  3. Ha van “menet közben” korrekció és a Fibonacci célármódszert használnánk, be jönne e.

[supsystic-tables id=27]

Exit stratégia – le kell szűrjük a következtetéseket

  1. Fix TP? – minek alapján?
  2. Nyitott TP – minek kell történnie ahhoz, hogy bezárjam a trédet?

Még mindig nem kell feltétlenül az egyik mellett letenni a garast. Folytatjuk a teszteket, ezek még befolyásolhatják a döntéseinket.

De a nehezén már túl vagyunk!