Trade manager robot

Ezen expert a kézi kereskedést támogató kiegészítő eszköz, nem kereskedik önállóan. Funkciói alapvetően két csoportba sorolhatók. Egyrészt a nyitott pozíciókat módosító, másrészt a pending ordereket manipuláló szekció.

Bemeneti paraméterek

Positions Parameters:

 • BE level [%]: Nyitóár-TakeProfit távolság megadott %- ánál BreakEven-be húzza a StopLosst.
 • NBE level [%]: Az előbbi „inverze”. A nyitóár-StopLoss táv megadott %-ánál BreakEven-be húzza TakeProfitot. Trailing Step [points]: A nyitóártól point-ban megadott pozitív távolságtól kezdve az adott távolságban húzza maga után a StopLosst. (Trailing Stop).

Pending Parameters:

 • Pending SL [points]: A chartra kézzel elhelyezett SL
  nélküli Pending Ordereket felismeri, és „kezdőértéket” ad a StopLoss-nak.
 • Pending TP [points]: Az előbbi, TP nélküli Pending Ordereknek TakeProfit „kezdőértéket” ad.
 • Pending AutoBlock Date, Time: A charton található Pending Ordereket az itt megadott idő (Event Time) előtt (Before) elrejti, kikapcsolja, utána megadott idővel (After) visszaállítja. Az így kialakuló két időpont lesz a szünet időszak kezdeti és végpontja.
 • Pending AutoBlock Before [min]: Percekben megadott megelőző idő a fenti Event Time-hoz képest.
 • Pending AutoBlock After [min]: Percekben megadott utólagos idő az előbbi Event Time-hoz képest.

Információk

> Info Screen Mode: Az információs és kezelő panel bal vagy jobb oldalra helyezhető itt, hogy ne zavarja a kereskedést. A kikapcsolt állapot (No) jelenleg nem elérhető
> Info Menu Color: Kezelőgombok szövegszíne változtatható, azonban a panel „háttér” színei nem módosíthatók.

Info Vertical Shift: A kezelőpanel függőleges helyzete változtatható pixelben az alapértelmezetthez képest.

A képernyőn megjelenő kezelőpanel vezérlőgombjai a fenti alapbeállításokkal adnak értékeket az aktuális charton levő Pozícióknak és Pending Ordereknek.

Az expert indulásakor (chartra helyezés) minden gomb kikapcsolt állapotban van, az összes funkció tiltott, a nem kívánt viselkedés elkerülése érdekében. Futás közben a gobok és ezáltal az adott funkciók tetszőlegesen ki-be kapcsolhatók, aká többször is. Az expert az adott funkciót mindig végrehajtja.

Ez alól kivétel a Pending Orderek kézi és automatikus elrejtése-visszaállítása funkcó, itt van egy kötöttség. Az automatikus tiltás bekapcsolt állapotát a kézi felülírja, tehát ha a bekapcsolt automata állás mellett kapcsoljuk a kézi vezérlést, az automatikus kikapcsol, és átadja a vezérlést a kézi gombnak.

Kezelőgombok működése

Stop Management

 • # SL BreakEven: Bekapcsolt állapota esetén a charton található élő pozíció(k) SL-át pozitív irányú mozgás során során BE-be húzza az expert, a bemeneteknél megadott Nyitás-TP %-os távolság elérésekor
 • # TP BreakEven: A fenti ellentettje. Bekapcsolt állapotban a negatív irányú mozgásban levő pozíció TP-jét BE-be húzza a bemeneteknél megadott Nyitás-SL %-os értéknél.
 • # Trailing Stop: Bekapcsolva a charton futó profitos mozgású pozíció(k) SL-át a bemeneteknél beállított point távolságban az ármozgás után húzza (trailing).

Pending Management

 • # Pending SL/TP: A kézzel a chartra helyezett, kezdeti SL és TP értékkel nem rendelkező Ordereknek a bemeneteknél beállított SL és TP értéket adja. Elegendő csak a végrehajtás idejére bekapcsolni, rögtön utána kikapcsolható, a legközelebbi Pending elhelyezéséig. Akkor újra be- és végrehajtás után kikapcsolható.
 • # PO HandBlock: Bekapcsolva a charton korábban elhelyezett Pending Ordereket elrejti, majd a kapcsoló inaktiválásakor visszahelyezi. Tehát a kapcsoló bekapcsolása blokkolja, kikapcsolt helyzete engedélyezi a Pendineket! Fontos még, hogy csak a kapcsoló bekapcsolásakor a charton levő Pendingekre van hatással, csak azokat rejti el és helyezi vissza kikapcsoláskor, az esetleg kézzel korábban törölt (cancelled) Pendingeket nem állítja vissza!

 • PO AutoBlock: A bemeneti beállításoknál megadott időpontban, azt megelőzőleg a beállított percekkel automatikusan végrehajtja a charton levő Pending(ek) blokkolását, majd az időpont után, a beállított percekkel automatikusan visszaállítja őket.
  A gomb alatt látható két sorban a funkció aktiválásának és leállításának időpontja a bemeneteknél beállított időpont és előtte-utána percek függvényében, megkönnyítve a kezelést. Az értékek – az F7 gomb megnyomásával a bementi panelt megnyiva – menet közben is megváltoztathatók, az expert úgy van programozva, hogy a többi gomb állását közben nem felejti el, nem kell újra beállítani őket.

Amennyiben ez a funkció bekapcsolt állapotban van, mert szeretnénk egy meghatározott időintervallumban automatikusan ki-be kapcsolni a Pendingeket, de meggondoltuk magunkat, és kézzel szeretnénk „belenyúlni” az irányításba, a kézi blokkoló gombbal ezt akár az automata várakozó, aktiválás előtti időszakában, akár működése közben megtehetjük. Ekkor a kézi gomb bekapcsolása kikapcsolja az automatát, innen kezdve pedig már nem a beállított időpontban, hanem az általunk jónak itélt időben kézzel állíthatjuk vissza a Pendingeket.