Második lépések…

Haladás


Hogyan segíthetünk?

Minden lépésénél mellette állunk..

Először is: nem KELL minden nap trédelni. Mentorom mindig azt mondta: Ne te menj a piachoz, a piac jöjjön hozzád.

Aki kényszer alatt trédel, az belelát nyerési lehetőséget oda is ahol nincs.

Kezd a napot a Gazdasági naptárral. Azokkal a párokkal, melyeknek aznap pirossal jelöt hírje lesz inkább el kellene kerülni.

Ha nem is trédelsz minden nap, tartsd rajta a kezed a piac pulzusán. Általában egész jól lehet látni, hogy pl. ma dolláreladási nap van, ha átnéztél 8-10 chartot ez adja magát. Már az átnézés alatt feltűnhetnek olyan szituációk, amelyeket érdemes közelebbről is megnézni. Ha a helyzet olyan, vedd elő stratégiás ládádból ami a legjobban passzol ide, és gyerünk, kezdődhet a tréding.

Mindnyályan külonbözőek vagyunk, miért lenne a stratégiánk is ugyan az.

Mióta tudjuk, hogy sem a Bölcsek köve, sem a Szent Grál nem áll rendelkezésre, mindenki kénytelen a saját útját megtalálni. Fiatal tanítványomnak, Gábornak rengeteg stratégiát és hozzáállási módot meséltem el. Lassan kikristályosodott 3 stratégia, amit szívesen is csinált és nyereséges is volt vele. A TrendSurferrel 1 hét alatt 14% hasznot csinált. Nem okoskodik, fegyelmezett, tudja mi a tennivaló, remek devizakereskedő lesz belőle

Belenyúljunk e egy futó trédbe vagy sem? Az általános válasz “nem” lenne, bár ritkán előfordulhatnak szituációk amik egyértelműen mutatják a tréd vesztes lesz.

Az ember fél a veszteségtől, ezért van az, hogy amikor már jó irányba fut a tréd, akkor még a TP előtt kiveszi a nyereségét. Ez abban a pillanatban jó érzés, de a hó végén hiányozni fog az az összeg amit otthagyott a piacnak. A stop helye is nyilván indokolt volt mikor a trédet indítottuk. Ahhoz sem szabad hozzányúlni. Ha valaki bizalmatkan a brókere iránt az használja a Stealth nevű indikátort, melyet a Letöltések alatt megtalál.

Ha valaki mindig a tőkéje 10%-át 100 USD-t fixen veszti egy csak demonstrálási céllal készült veszteségsorozatban. Nézzük meg milyen drasztikusan nő az a teljesítmény ami csak a 0-ig visszavinné.

Egy vesztő sorozatban az egyik fixen 100 USD (fix 1%) veszít, a másik a mindenkori tőke 1%-át veszti. Az első lenullázza a számlát a másodiknak még van 37% a tőkéjéből

Jól látható fordítva növeli a nyereséget, míg az előbb fékezte a gödör mélyülését.

UGYAN AZOK A TRÉDEK!

És itt látszik a kamatos kamat, vagy exponenciális %-os Money Management ereje.

Nagyon széleskörű tanulási lehetőségekkel várjuk. A programot itt tekintheti meg:

Minden héten 2x, Hétfőn és Csütörtökön online Workshopot, azaz Forex műhelyt tartunk. Végigelemezzük a piacot, és setupokat készítünk, amelyik alkalmas, azt be is kötjük.

Minden hónapban van 1 webinár inkább a haladóknak, az e havi linkje:

A mentorálás gyakorlatilag mindig a rendelkezésre áll:

A Viber szignálszervíz nem éppen oktató, hanem inkább pénzkeresési lehetőség

A Winners Club, az a Workshop, a Viber szervíz és a havi webinár összefoglalva különösen kedvezményes árért